Innovatief, deskundig en betrokken

Opleiden van studenten bij SIR – 2023

Opleiden van studenten bij SIR – 2023

Opleiden is één van de pijlers van SIR, naast het ontwikkelen, onderzoeken en onderwijs geven op het gebied van farmaceutische patiëntenzorg. Daarom vinden stagiaires van verschillende opleidingen (WO, HBO, MBO) een plek bij ons. In de stages komen vaak meerdere van onze pijlers bij elkaar.

Lees hieronder de verschillende (onderzoeks)projecten die door studenten in 2023 uitgevoerd/gestart zijn


Onderzoeksstage binnen het Promotieonderzoek: TAPTOE: Opioïden in de eerste lijn (Ebru Akkoç)

Ebru Akkoç is masterstudent Farmacie aan de Universiteit Leiden. Zij houdt zich bezig met het onderzoek naar opioïden in de eerste lijn. Hierbij interviewt ze patiënten, huisartsen en apothekers die hebben deelgenomen aan de TRIO-3P studie. Haar begeleiders zijn Elsemiek Jansen-Groot Koerkamp en Mette Heringa.


Onderzoeksstage binnen het Promotieonderzoek: Minderen en stoppen van medicatie bij kwetsbare ouderen met medicatie op rol (Lotte Wolfs)

Lotte Wolfs, derde- en daarbij laatstejaars student Master Farmacie aan de Universiteit Leiden. Binnen het onderzoek Deprescribing bij kwetsbare ouderen op rol, zal zij zich bezighouden met het uitvoeren van focusgroepen met apothekers. Deze focusgroepen zullen gaan over de ervaringen van apothekers met betrekking tot het gebruik van de module “Minderen en stoppen van medicatie”. Haar begeleider hierbij zijn Gert Baas en Mette Heringa.


Meewerkstage opleiding Human Resource Management (Evi van Hooven)

Evi van Hooven liep van februari-juli 2023 stage bij SIR in het kader van haar opleiding Human Resource Management aan de Hogeschool van Leiden. Tijdens haar derdejaars ‘meewerkstage’ werkte Evi aan heel veel verschillende HR-gerelateerde zaken, zoals het opstellen van vacatureteksten, het aanpassen van arbeidscontracten, het ondersteunen bij uitvoering van de salarisadministratie en het opzetten van het bedrijfshandboek. Voor de opdracht vanuit de opleiding om een ‘interventie’ voor de organisatie te ontwikkelen, maakte Evi een kennisclip voor medewerkers met uitleg over en het waarom en hoe van het formuleren van individuele doelstellingen die aansluiten bij de strategische doelstellingen van de organisatie.