TAPTOE Eerste lijn

Het promotietraject betreft onderzoek naar gebruik van opioïden in de eerste lijn. Het is onderdeel van een groot opioïdenonderzoek van het TAPTOE-consortium (Tackling And Preventing the Opioid Epidemic).

Doel: 

Het doel van het onderzoek is het terugdringen van overgebruik van opioïden in de eerste lijn.

Deelonderzoeken: 

Het onderzoek bestaat uit meerdere deelonderzoeken. Er wordt gestart met een onderzoek naar de overtuigingen en ervaringen van huisartsen en apothekers op het gebied van opioïdegebruik. Daarnaast wordt er kwalitatief onderzoek uitgevoerd door middel van interviews met opioïde-gebruikers. Het grootste onderzoek betreft een gecontroleerd onderzoek waarbij interventies worden ontwikkeld en onderzocht om overgebruik van opioïden in de eerste lijn terug te dringen.

Aanmelden TRIO-3P studie is vanaf heden mogelijk: Aanmelden TRIO-3P opioïden studie.

Samenwerking: 

Het onderzoeksteam bestaat uit promovendus Elsemiek Jansen – Groot Koerkamp, dr. Mette Heringa, dr. Jeanet Blom, prof.dr. Mattijs Numans en prof.dr. Marcel Bouvy. Er wordt samengewerkt met de Universiteit Utrecht, LUMC, Nivel en de partners binnen het TAPTOE-consortium: ziekenhuizen (CWZ, Maartenskliniek en UMC’s), beroepsorganisaties (KNMP en NHG), beleidsmakers (CBG en ZIN), onderzoeksinstituten (NIVEL en Trimbos instituut) en patiëntenverenigingen (Zorgbelang en het Zwarte Gat).

Publicaties: 

Mogelijke publicaties zullen ook onder Publicaties op de website te vinden zijn.

Looptijd: 

September 2020 – augustus 2025.

Subsidieverstrekker: 

NWO

Contact: 

Elsemiek Jansen – Groot Koerkamp MSc: e.jansen@sirstevenshof.nl

Dr. Mette Heringa, m.heringa@sirstevenshof.nl

Over SIR

SIR Institute for Pharmacy Practice and Policy is een expertisecentrum voor de farmaceutische zorgpraktijk en beleid met toegewijde professionals die zich inzetten om veilig en effectief gebruik van geneesmiddelen te bevorderen.

 

Privacyverklaring - Disclaimer

Contact

SIR Institute for Pharmacy Practice and Policy
Theda Mansholtstraat 5B
2331 JE Leiden
Nederland

+31 71 5766157

secretariaat@sirstevenshof.nl

Aanmelden SIR Nieuwsbrief