Archief Onderwijs

Workshop Medicatiebeoordeling tijdens Service Apotheek symposium

SIR verzorgd in opdracht van Service Apotheken een workshop over de praktische invulling van medicatiebeoordelingen. De focus ligt daarbij niet zozeer op de werkwijze van medicatiebeoordelingen, maar op de inhoud, het klinisch redeneren en het toetsen van de huidige kennis van de individuele apotheker ten opzichte van collega-apothekers in de groep. De workshop wordt onder leiding van getrainde docenten in 15 parallel sessies gegeven aan 200 apothekers.

E-learning cursus MFB’s hebben de toekomst: update uw kennis op tijd!

Medisch farmaceutische beslisregels (MFB's) zijn een nieuwe generatie medicatiebewaking. MFB's koppelen individuele patiëntparameters aan specifieke geneesmiddelen,zoals bijvoorbeeld de aanwezigheid van maagbescherming bij het gebruik van een NSAID. U kunt zich eenvoudig op deze nieuwe vorm van medicatiebewaking voorbereiden door uw farmaceutische kennis op te frissen met het volgen van de e-learning Medisch famraceutische beslisregels.

De e-learning cursus bestaat uit een ingangstoets, tien MFB-modules en per module een eindtoets.

Cursus Het toepassen van medisch-farmaceutische beslisregels (MFB’s) in de openbare apotheek

De cursus ‘Het toepassen van medisch-farmaceutische beslisregels (MFB’s) in de openbare apotheek’ laat zien op welke manier MFB’s de farmacotherapie bij uw patiënten kunnen verbeteren. Ook wordt uitgelegd hoe een MFB is ontworpen, zodat u de voordelen én de valkuilen kent. U hoort voor welke onderwerpen MFB’s zijn ontwikkeld en nog worden ontwikkeld. U leert welke patiëntparameters u moet vastleggen en krijgt handvatten voor implementatie van MFB’s in uw apotheek.

Over SIR

SIR Institute for Pharmacy Practice and Policy is een expertisecentrum voor de farmaceutische zorgpraktijk en beleid met toegewijde professionals die zich inzetten om veilig en effectief gebruik van geneesmiddelen te bevorderen.

 

Privacyverklaring - Disclaimer

Contact

SIR Institute for Pharmacy Practice and Policy
Theda Mansholtstraat 5B
2331 JE Leiden
Nederland

+31 71 5766157

secretariaat@sirstevenshof.nl