ZonMw start met onderzoeksprojecten voor verbetering therapietrouw onder leiding van het Make-it consortium.

ZonMw start met onderzoeksprojecten voor verbetering therapietrouw onder leiding van het Make-it consortium.

donderdag, 29 oktober 2020

ZonMw honoreert vier onderzoeksprojecten gericht op het verbeteren van therapietrouw bij thuiswonende patiënten. Dit blijkt uit een publicatie op de website van ZonMw. Bij de vier onderzoeksprojecten zijn onder meer apothekers en apotheken betrokken.

De onderzoeksprojecten in de vorm van proeftuinen (regionale, multidisciplinaire samenwerkingsverbanden van zorgverleners) gaan bewezen effectieve interventies gericht op het verbeteren van de therapietrouw implementeren in de dagelijkse praktijk. Dit gebeurt onder leiding van het Make-It consortium: een samenwerkingsverband van experts op het gebied van therapietrouw, gedragsverandering en implementatie. In dit consortium is ook SIR vertegenwoordigd. Na afloop bundelt het consortium de resultaten met de belangrijkste bevindingen en geleerde lessen van de vier proeftuinen tot kennisproducten in de vorm van een openbaar te verschijnen implementatie ‘roadmap’.

 

Over SIR

SIR Institute for Pharmacy Practice and Policy is een expertisecentrum voor de farmaceutische zorgpraktijk en beleid met toegewijde professionals die zich inzetten om veilig en effectief gebruik van geneesmiddelen te bevorderen.

 

Privacyverklaring - Disclaimer

Contact

SIR Institute for Pharmacy Practice and Policy
Theda Mansholtstraat 5B
2331 JE Leiden
Nederland

+31 71 5766157

secretariaat@sirstevenshof.nl

Aanmelden SIR Nieuwsbrief