Nieuwe tweedaagse SIR Blended cursus 'Deprescribing - Aan de slag in de praktijk'

Nieuwe tweedaagse SIR Blended cursus 'Deprescribing - Aan de slag in de praktijk'

maandag, 21 juni 2021

‘Minderen of stoppen van medicatie behoort net zo goed tot de farmaceutische zorgverlening als het starten ervan’. Deelt u deze mening en wilt u hier concreet mee aan de slag in uw eigen apotheek? Volg dan de SIR blended cursus ‘Deprescribing – aan de slag in de praktijk’.

 

Binnen de multidisciplinaire richtlijn (MDR) Polyfarmacie bij ouderen is in december 2020 een nieuwe module gepubliceerd: ‘Minderen en stoppen van medicatie’. Met deze module kunnen apothekers in samenwerking met huisarts, specialist ouderengeneeskunde en andere zorgverleners het minderen en stoppen van medicatie bij ouderen  in de praktijk vormgeven.

 

De SIR Blended cursus ‘Deprescribing – aan de slag in de praktijk’ biedt u praktische handvatten om de aanbevelingen uit de module daadwerkelijk in de praktijk te gaan brengen in uw eigen apotheek of samenwerkingsverband. De basiskennis over de aanbevelingen uit deze generieke module en bijbehorende kennisdocumenten van tien geneesmiddelgroepen doet u op door twee e-learnings, die zijn ontwikkeld samen met CME-online. Deze e-learnings zijn vorige week online verschenen op de website van CME-online.

 

Vervolgens gaan we tijdens twee cursusdagen praktisch in op het verantwoord afbouwen van medicatie op basis van praktijkcasus, consultvoering bij deprescribing en de samenwerking met andere zorgverleners. Het programma van de tweedaagse verdiepende SIR cursus ‘Deprescribing - aan de slag in de praktijk’ kunt u hier raadplegen.

 

Enthousiast geworden? Meld u dan direct aan voor onze cursus via deze link.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sanne Bakker-Verdoorn via s.bakker@sirstevenshof.nl.

Over SIR

SIR Institute for Pharmacy Practice and Policy is een expertisecentrum voor de farmaceutische zorgpraktijk en beleid met toegewijde professionals die zich inzetten om veilig en effectief gebruik van geneesmiddelen te bevorderen.

 

Privacyverklaring - Disclaimer

Contact

SIR Institute for Pharmacy Practice and Policy
Theda Mansholtstraat 5B
2331 JE Leiden
Nederland

+31 71 5766157

secretariaat@sirstevenshof.nl

Aanmelden SIR Nieuwsbrief