DISCARDt-project online bijeenkomst op maandag 12 april 2021

DISCARDt-project online bijeenkomst op maandag 12 april 2021

vrijdag, 5 maart 2021

Hoe kunnen openbaar apothekers - samen met andere zorgverleners - bijdragen aan het minderen en stoppen (‘deprescribing’)  van medicatie bij oudere patiënten met diabetes mellitus of cardiovasculaire aandoeningen?

Sinds 2018 is onderzoek op dit gebied uitgevoerd binnen het Nederlandse DISCARDt-project: DeIntenSifying CARdiovascular & Diabetes Treatment. Dit onderzoek is met subsidie van de KNMP uitgevoerd door UMCG/ Rijksuniversiteit Groningen, UMC Amsterdam en SIR Institute for Pharmacy Practice and Policy, in samenwerking met onder meer Service Apotheek, BENU en PHARMO en vele apothekers en patiënten.

Op maandag 12 april 15:00-17:00 vindt een online bijeenkomst plaats waarin resultaten van dit onderzoek worden gedeeld. Bovendien krijgt u een update van de stand van zaken rondom het minderen en stoppen van medicatie in Nederland in bredere zin. Daarnaast vragen we u om mee te denken wat er nodig is om het minderen en stoppen van medicatie breed te implementeren in Nederland. Het uitgebreide programma van deze bijeenkomst vindt u hier.

Heeft u vragen of wilt u zich inschrijven? Stuur dan een mail naar discardt@sirstevenshof.nl. Inschrijven kan tot en met 7 april.
 

 

Over SIR

SIR Institute for Pharmacy Practice and Policy is een expertisecentrum voor de farmaceutische zorgpraktijk en beleid met toegewijde professionals die zich inzetten om veilig en effectief gebruik van geneesmiddelen te bevorderen.

 

Privacyverklaring - Disclaimer

Contact

SIR Institute for Pharmacy Practice and Policy
Theda Mansholtstraat 5B
2331 JE Leiden
Nederland

+31 71 5766157

secretariaat@sirstevenshof.nl

Aanmelden SIR Nieuwsbrief