RADA: Regionale Afspraken Dermatologische Apotheekbereidingen

Het regionale formularium bevat naast alle landelijke gestandaardiseerde bereidingen (FNA/LNA) een aantal bereidingen waaraan veel behoefte is in de regio. Dit formularium is de leidraad voor dermatologische apotheekbereidingen in de regio.

In 2002 is in de regio Leiden het project RADA gestart. De aanleiding tot dit project was de diversiteit in het voorschrijfgedrag van dermatologische magistrale receptuur. De apotheker besloot regelmatig zonder overleg tot het wijzigen van een voorschrift. De communicatie tussen huisarts/dermatoloog en apotheker verliep moeizaam. Door samenwerking tussen dermatologen, huisartsen en apothekers is het formularium tot stand gekomen.

Doel: 

Het leveren van rationele en stabiele bereidingen en het waarborgen van de kwaliteit van het product.

Samenwerking: 
  • Dermatologen LUMC en Alrijne ziekenhuizen: mevr. Drs. R.S.L.A. Bakkum, mevr. Dr. A.P.M. Lavrijsen, mevr. Drs. H.M.S. Sterneberg
  • Huisarts: mevr. Drs. A.G. Glansdorp
  • (ziekenhuis)apothekers (LUMC , Alrijne ziekenhuizen en openbare apothekers): mevr. Drs. H.C.M. Bijleveld-Olierook, drs. W.S. Dessing, Drs. P. Hartingsveldt, mevr. Drs T.G.M. Hazelzet, Drs. M.J.C. Koorenhof, Drs. L.J. Nelemans.
  • Apothekers assistente: apotheek Allart, Alpen a/d Rijn: Mevr. D.A. van Halm-Boel
  • Projectleider: mevr. E.J. Muller
Subsidieverstrekker: 

Zorg en Zekerheid heeft de verspreiding van het formularium mogelijk gemaakt

Contact: 

Liesbeth Muller, apothekers assistente Apotheek Stevenshof
Mevrouw dr A.P.M. Lavrijsen, dermatoloog LUMC

Over SIR

SIR Institute for Pharmacy Practice and Policy is een expertisecentrum voor de farmaceutische zorgpraktijk en beleid met toegewijde professionals die zich inzetten om veilig en effectief gebruik van geneesmiddelen te bevorderen.

 

Privacyverklaring - Disclaimer

Contact

SIR Institute for Pharmacy Practice and Policy
Theda Mansholtstraat 5B
2331 JE Leiden
Nederland

+31 71 5766157

secretariaat@sirstevenshof.nl

Aanmelden SIR Nieuwsbrief